Boşanma kararının duruşmada verilmiş olmasından yaklaşık 20 – 40 gün sonra gerekçeli karar yazılır. Bu kararın taraflardan birinin talebi ile tebliğ ettirilmesi gerekir. Bu tebliğ yaklaşık 1 ay sürer ancak daha kısa zamanda bu işlemi gerçekleştirmek tebligatı mahkemeden almak suretiyle mümkündür.
Karar tebliğinden sonra 2 haftalık itiraz süresi vardır. Bu süre de mahkemeye itirazdan feragat dilekçesi verilerek kısaltılabilir. Bu süre geçtikten sonra (karara itiraz edilmemişse) karar kesinleşir ve genelde 4 – 5 gün içinde boşanma kararı nüfusa geçer.
Boşandıktan sonra nüfus cüzdanının, kimliğin değiştirilmesi için istenilen nüfus müdürlüğüne, yurt dışında konsolosluğa başvurulabilir. Nüfus cüzdanının aynı gün değişmesi mümkün olabilmektedir.
Nüfus cüzdanının, kimliğin değişmesi ile kadının soyadı da bu kimlikte yeni hali ile yer alacaktır.
Boşanma kararınızın hangi aşamada olduğunu soyadınızın neden nüfusa geçmediğini anlamanıza yardımcı olacak yazımız için BOŞANINCA SOYADIM NE ZAMAN DEĞİŞİR NASIL ANLARIM yazımızı tıklayınız.
ÇOK ÖNEMLİ BİR UYARI
Trafik kazasında savcılıktan uzlaştırmacı diye biri arar. Uzlaşma yapmayı kabul ederseniz trafik sigortasından alabileceğiniz yüksek tazminatları da başkalarından alacağınız hakları da kaybedersiniz.
Detay için burayı tıklayarak ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.